Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών .

Μέσα από τα εφηβικά μου αναγνώσματα ήρθα σε επαφή με την επιστήμη της ψυχολογίας με τις περίπλοκες έννοιες. Σχεδόν ενστικτωδώς και με την επιθυμία να εμβαθύνω στα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης ξεκίνησα να σπουδάζω στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με την αποφοίτησή μου απέκτησα την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου το 2007 (Αρ. Άδειας: 10995/07).

Τα επόμενα βήματά μου, και εφόσον η Συμβουλευτική είχε μια ξεχωριστή θέση στις επαγγελματικές μου αναζητήσεις, με οδήγησαν στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία» από όπου αποφοίτησα με «Άριστα». Το μεταπτυχιακό εκτός από τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις της Συμβουλευτικής, περιλάμβανε πολύμηνη πρακτική άσκηση με εποπτεία και την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας. Στη διπλωματική μου εργασία διενέργησα συνεντεύξεις σε ζευγάρια κατασκευάζοντας ένα εργαλείο ανίχνευσης των οικογενειακών αστερισμών υπό το πρίσμα της θεωρίας των αντικειμενότροπων σχέσεων.

Στη συνέχεια, θέλοντας να εξελίξω την ψυχοθεραπευτική μου πρακτική εκπαιδεύτηκα στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ακολουθώντας τις αρχές του μοντέλου SANE (System Attachment Narrative Encephalon). Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοντέλο συνθετικής συστημικής προσέγγισης που παρέχεται από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής». Η προσέγγιση αυτή διεύρυνε τους ορίζοντές μου προσωπικά και επαγγελματικά αναδεικνύοντας τη σημασία της ομάδας και θεωρώντας την πια ως τον φυσικό χώρο ανάπτυξης και εξέλιξης στην ψυχοθεραπεία.

Η αγάπη για μάθηση αλλά και η ανάγκη για επικαιροποίηση των γνώσεων καθώς και η εστίαση σε νέα πεδία ενδιαφέροντος με οδηγούν συχνά στη θέση του μαθητευόμενου από την οποία κάθε φορά βγαίνω ανανεωμένη και σοφότερη. Παρακολουθώ ημερίδες και σεμινάρια με στόχο την προσωπική μου ανάπτυξη και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχω. Ένα τέτοιο σεμινάριο ήταν και το Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία από την Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας, της οποίας αποτελώ και πιστοποιημένο συνεργάτη. Επιπλέον, προγενέστερη εκπαίδευση που είχα λάβει ως ψυχοθεραπεύτρια ήταν αυτή της Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας που παρέχεται από την ΠΕΓΑΨ.

Η εργασιακή μου εμπειρία ως Ψυχολόγος είναι πολύχρονη και αφορούσε στο παρελθόν: την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών σε δομές κοινωνικού τομέα, στην συμβουλευτική εξαρτήσεων, στην επαγγελματική συμβουλευτική και στη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα ως συντονίστρια και εκπαιδεύτρια. Επίσης έχω εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Πιο αναλυτικά, έχω ασχοληθεί με τη Συμβουλευτική σε άτομα με εξαρτήσεις και τις οικογένειές τους, μια εμπειρία που μου έμαθε τη σημασία του πλαισίου και των ορίων των δομών που εργάστηκα καθώς και την εμπιστοσύνη στην διεπιστημονικότητα των επαγγελματιών. Ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος εργάστηκα στο Συμβουλευτικό κέντρο του Δήμου Πάτρας, αναλαμβάνοντας περιστατικά υπό εποπτεία και συμμετέχοντας σε ομάδες Γονέων. Εθελοντικά, έχω εργαστεί σε δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Αμαρουσίου, ως μέλος των Συμμάχων Υγείας.

Στη συνέχεια, ανέλαβα θέσεις ευθύνης ως Ψυχολόγος στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συντονίζοντας έρευνες και δράσεις για την Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας των φοιτητών και αποφοίτων. Στην πορεία, ως επιστημονική συνεργάτης της ερευνητικής ομάδας DAISSy (επιστημονικά υπεύθυνος Α. Καμέας), είχα την ευκαιρία να εκπαιδεύσω και να συντονίσω ομάδες εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού (SONETBULL) δημιουργώντας ένα σχολικό δίκτυο και κάνοντας πράξη την προσέγγιση διασύνδεσης σχολείου-κοινότητας. Αποτελέσματα του έργου έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια.

Ως εισηγήτρια έχω συνεργαστεί με σχολεία, συλλόγους, δομές Δια Βίου Μάθησης, και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης λαμβάνοντας πολύ καλές αξιολογήσεις από το κοινό. Κύκλοι ή θεματικές που έχω παρουσιάσει αφορούσαν: τα συναισθήματα, τη διεκδικητικότητα, τη διαχείριση του πένθους, το σχολικό εκφοβισμό, το γενεόγραμμα, τη σχέση με τα αδέρφια, την ανθεκτικότητα, την εισαγωγή στη θετική ψυχολογία, τη λήψη αποφάσεων κ.α.

Τα σεμινάρια που οργανώνω έχουν εκπαιδευτικό και βιωματικό χαρακτήρα για την καλύτερη αφομοίωση της πληροφορίας και για τη διευκόλυνση της ενδοσκόπησης μετά από αυτά. Τα θεωρώ ένα «παραθυράκι γνώσης» που μπορεί να διευρύνουν την αντίληψη και να ρίξουν φως σε αθέατες πλευρές.

Και επειδή οι σπουδές μου έδειξαν πως καμία επιστήμη δεν παραμένει μυστηριώδης αν κατανοήσουμε αρκούντως τον εαυτό μας, θεωρώ σημαντικό κομμάτι της εξέλιξής μου την προσωπική ανάπτυξη μέσα από την ψυχοθεραπεία αλλά και μέσα από την τακτική ομαδική εποπτεία στην οποία συμμετέχω.

Πιστεύω στην ανάγκη της διασύνδεσης ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Οι συλλογικότητες δημιουργούν ένα δίκτυο επαγγελματιών που έχει πολλές φορές αποδειχθεί φάρος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιστημονικοί Σύλλογοι των οποίων είμαι Μέλος:

Από το 2013 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας ατομική και ομαδική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες με αίσθημα ευθύνης και σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος. Από το 2017 το γραφείο λειτουργεί στην περιοχή του Ευαγγελισμού.

Εκτός γραφείου, γεμίζω τις μπαταρίες μου απολαμβάνοντας το σινεμά, τη μουσική, το φαγητό και το περπάτημα όπου παρέα με την οικογένειά μου ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της φύσης.