Συμβουλευτική Γονέων

The Arnolfini Portrait by Jan van Eyck (1434)

Η γονεϊκότητα είναι μια διάσταση της ταυτότητας που μπορεί να απασχολεί τα ζευγάρια ή τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους καθώς η μετάβαση στη γονεϊκότητα επηρεάζει το σύνολο της εμπειρίας του ζευγαριού. Η επιθυμία για ένα παιδί, οι μέθοδοι τεκνοποίησης ή τεκνοθεσίας, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, η διεύρυνση της οικογένειας και η συνύπαρξη όλων των μελών σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικογένεια είναι ζητήματα που επεξεργαζόμαστε στη Συμβουλευτική Γονέων.

Η Συμβουλευτική σε ζητήματα ανατροφής εστιάζει στην ανίχνευση των πατρογονικών αντιλήψεων για την διαπαιδαγώγηση και την προσαρμογή τους στις παρούσες ανάγκες της οικογένειας, στην ενσωμάτωση εμπειρικών δεδομένων και νέων παιδαγωγικών μεθόδων για την διαχείριση προκλήσεων στο μεγάλωμα των παιδιών.

Η Συμβουλευτική Γονέων προσφέρεται για δουλειά σε ζευγάρια ή σε ομάδες. Στις ομάδες γονέων δημιουργείται ένας χώρος αμοιβαίας στήριξης και κατανόησης. Οι βιωματικές ασκήσεις προσφέρουν υλικό προς επεξεργασία των θεμάτων που αναδύονται και αφορούν την εμπειρία των γονέων.