Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που αρχίζει το σχολείο, γονείς και παιδιά τρέχουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη, οι εγγραφές ξεκινούν και το ημερολόγιο μετράει αντίστροφα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Τότε αρχίζει να διαμορφώνεται και το πρόγραμμα των παιδιών: σχολείο, φροντιστήριο, πρώτη ξένη γλώσσα, δεύτερη ξένη γλώσσα κ.ο.κ.
Μήπως όμως ξεχνάμε κάτι;
Στην προσπάθεια μας να εκγυμνάσουμε τα παιδιά νοητικά, συχνά αγνοούμε την σωματική τους εξάσκηση και άθελά μας υπονομεύουμε την ολόπλευρη και συνολική τους ανάπτυξη.
Γιατί να μπεί ο αθλητισμός στη ζωή μας;
Τα άμεσα οφέλη του αθλητισμού αναφέρονται στο σύνολο των σωματικών λειτουργιών: ενδυνάμωση μυών, ρύθμιση μεταβολισμού, ανοσοποιητικό σύστημα, παραγωγή ενδορφίνων, νοητική εγρήγορση.
Τα έμμεσα οφέλη του αθλητισμού αναφέρονται στην ενίσχυση ψυχολογικών χαρακτηριστικών: ψυχική ενδυνάμωση, βελτίωση αυτοεικόνας, κοινωνικοποίηση, πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών στο μέλλον.
Τα οφέλη του αθλητισμού είναι μακροπρόθεσμα και εμφανίζονται σε όλο το φάσμα της ζωής του παιδιού. Ο Αθλητισμός ως στάση ζωής είναι φορέας θετικών αξιών (πίστη, στοχοθεσία, άμιλλα, ελπίδα, συνεργασία, σεβασμός, επιβράβευση) χρήσιμων για την κοινωνικοποίησή του και την εκπαιδευτική του πρόοδο.

Περισσότερα για το ρόλο του αθλητισμού στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού και τους
τρόπους ενίσχυσης της γονεϊκής εμπλοκής θα βρείτε στην παρουσίαση που ακολουθεί.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ

Screen Shot 2014-09-26 at 11.55.12 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *